L'associació es va fundar el 26 de setembre de 2002, però va ser a la temporada 82-83 quan es va iniciar el col•lectiu del Futbol Sala Arrels, concretament amb 20 alumnes de 3r i 4t de primària de l'escola Arrels amb en Javier Albajar i amb en Toni Castro que encara continua al capdavant d'aquesta Associació.
Ens trobem inscrits al Registre d'Entitats Esportives de la Secretaria General d'Esports de la Generalitat de Catalunya, també figurem al registre d'entitats del Districte de Sant Andreu i som socis fundadors de Sinèrgia (coordinadora d'entitats del barri del Congrés). Tanmateix formem part de la Real Federació Española de Futbol, la Federació Catalana de Futbol i del Consell de l'Esport Escolar de Barcelona.
La nostra Associació compleix amb la normativa vigent en el marc laboral, fiscal, amb els protocols que les autoritats corresponents ens van demanant per poder estar homologats per l’IBE . Som gestors d’un equipament municipal i treballem amb rigor per ser un referent en la pràctica esportiva, les activitats extraescolars i menjadors escolars. També tenim una gran experiència en els Casals d’Estiu, Nadal i Setmana Santa.
La seva missió era fomentar la pràctica del futbol sala entre els alumnes de l'Escola Arrels fora de l'horari escolar. Una anècdota que resulta curiosa rau en el fet que les primeres porteries eren les motxilles dels nens. Durant tots aquests anys hem tingut grans equips en competició, aconseguint importants fites com la del primer campió de grup a la copa del Consell de l'Esport Escolar de Barcelona la temporada 85-86 i que va donar origen al naixement del nostre Trofeu de Futbol Sala.
Hem representat tanmateix el futbol sala escolar barceloní en dues ocasions a Lisboa i una a Madrid. Per tot aquest esforç i pensant en el futur, un grapat de delegats animats per la directora Carmen Muñoz com a socis fundadors, vam acordar de crear aquesta Associació, ja que ens volem convertir en el referent d'aquest esport al barri del Congrés, per que tots els joves i nens que ho vulguin practicar vinguin encara que siguin d’altres escoles. En els darrers anys hem aconseguit classificar molts equips per fases, guanyant el campionat o subcampionat de Barcelona en diferents categories. Això és molt difícil si es té en compte que la nostra filosofia és acceptar a tots els jugadors/res que vinguin a nosaltres i que juguin tots i s'ho passin molt bé, a la vegada que practiquin un esport, s’eduquin en valors i millorin en les seves relacions interpersonals i l'autoestima.
En la temporada 2003-2004 hem iniciat l'experiència de federar un equip de categoria cadet a la 2ª divisió, ja que hi havia un grupet de nois que ens demanaven més i la temporada 2004-2005 van ser líders durant tota la volta i van aconseguir l'ascens a PRIMERA DIVISIÓ. D'aquesta forma es va iniciar la nostra incorporació a la Federació Catalana de Futbol. A la temporada 2005-2006 es va crear el juvenil federat, després van venir el sènior A, sènior femení, sènior B, aleví, infantil i finalment han estat el juvenil B, el cadet B i l’infantil B. Actualment tenim dos equips a la RFEF com son el sènior A que juga a Nacional B i el juvenil A també a Nacional. La resta d’equips els tenim a 1ª divisió, 2ª divisió o divisió d’honor. Nosaltres cada temporada formem les plantilles amb els jugadors que creiem que tindran més oportunitats de jugar i continuar millorant. Després els nostres entrenadors, tots ells titulats, s’encarreguen de treure el millor de cadascú/a.
Els nostres jugadors i jugadores comencen a P-4 amb uns entrenaments molt lúdics aprenent a situar-se en el camp, mentalitzar-se que és un esport en equip on han de saber guanyar i perdre, i sobre tot atrevir-se a provar coses que pensaven que no serien capaços de fer.
A la temporada 2012-2013 es va començar una nova modalitat esportiva, el PATINATGE ARTÍSTIC on els patinadors i patinadores aprenen a anar sobre rodes, a incorporar vocabulari tècnic del nom de les diferents figures i moviments que fan que creixin individualment i poder passar a crear coreografies en grup. Participen en trobades del CEEB, interescolar, pas de nivell i festivals. En les darreres temporades han aconseguit molt bons resultats a nivell de Barcelona.
A la temporada 2018-2019 hem incorporat la modalitat de GIMNÀSTICA RÍTMICA amb una gran acceptació per part de moltes noies que han trobat en aquesta disciplina la seva motivació per practicar esport i poder mostrar en les seves exhibicions els exercicis al terra o amb cordes, cercles, pilotes, etc.
A la temporada 2019-2020 hem passat a fer també tot tipus d’activitats extraescolars en diferents centres educatius, a fer casal d’estiu, Nadal i Setmana Santa, fer matiners, gestió de menjadors i tot el que faci falta per ajudar a les famílies a conciliar vida laboral i familiar.
Amb la pràctica esportiva, aprenentatge i perfeccionament dels diferents esports que oferim pretenem treballar els següents objectius:
• Practicar l'esport que més agrada, millorant la tècnica individual.
• Jugar amb companys de classe, amics o coneguts.
• Ajut i cooperació mútua, del que sap més vers aquell que té més dificultats.
• Aprendre el reglament i el joc tàctic.
• Conèixer el vocabulari propi de cada disciplina esportiva.
• Respectar els companys i contraris, practicant el joc net.
• Millorar les relacions interpersonals.
• Prendre consciència de l'esperit de grup i la importància que té l'aportació personal a l'equip.
• Superar les pors al damunt dels patins i aconseguir seguretat per atrevir-se a aconseguir rapidesa, flexibilitat, moviments harmònics,...
• Treballar l'educació emocional, amb reforços positius, fent-li creure que amb esforç aconseguiran tot el que es proposin.
• Ajudar als nostres esportistes a que escriguin la seva història plena de bones sensacions i experiències.
• Treballar valors com el compromís, la responsabilitat, la perseverança, l'esforç i la companyonia.
.
El principal problema amb què ens trobem roman en la manca d’instal•lacions existents a la zona, la qual cosa ens impedeix poder entrenar més hores i més dies, i ens impossibilita créixer més davant de la demanda de sol•licituds de noves disciplines esportives. Des de els anys 90 estem demanant al Districte que facin un equipament esportiu al barri, ja que no en tenim cap. Cada quatre anys tenim promeses i ens regalen bones paraules, però sembla que els infants, joves, adults i gent gran del barri Congrés-Indians no tenim dret a gaudir d’un equipament per poder fer esport al barri. Ja no podem esperar més, demanem a l’Ajuntament que es faci ja el PAV-3 als terrenys municipals de les pistes de tennis al canòdrom.
Xarxa Social