La temporada del primer equip de futbol sala de l’AE FS Arrels ha anat de menys a més. Després d’un inici complicat, amb només dues victòries en les sis primeres jornades, el temps ha portat estabilitat a l’equip. L’adeu de Sergi Saldanya després d’una temporada i mitja a la banqueta de l’Arrels va donar un aire fresc a l’equip, que ha sumat 19 dels 24 punts diputats sota les ordres del nou entrenadorFran Garcia.

Ara, amb només sis jornades per acabar la lliga, el Sènior A es troba en una posició que, abans de l’aturada per Nadal, era difícil de preveure: immers de ple en la lluita per l’ascens.

El triomf del cap de setmana, per 6-1 a casa contra l’Acció Sant Martí, combinat amb la derrota del Futsal Vilomara, equip que marca la zona d’ascens, l’Arrels és a només tres punts d’entrenar en les posicions de privilegi, on va viure tota la temporada passada, que es va acabar quedant amb la mel als llavis. Actualment, el Sènior A quart del grup 2 de la Divisió d’Honor Catalana, amb 38 punts. El Castelldefels és líder destacat amb 51 mentre que el Futsal Vilomara és segon amb 41. L’Olesa és tercer amb 39 i, just per sota l’Arrels, el Molins 99 amb 36 punts també somia a lluitar per pujar.

Quatre equips lluitaran per una plaça d’ascens en les últimes sis jornades: Vilomara, Olesa, Arrels i Molins 99

L’objectiu, doncs, no és gens fàcil perquè hi ha quatre equips (el Castelldefels té l’ascens assegurat, si no hi ha cap sorpresa) per una plaça. I, a més, els homes de Fran Garcia s’enfrontaran, en aquestes últimes jornades que queden, al Castelldefels i al Molins 99, els dos fora de casa.

El canvi de mentalitat, clau

L’important, però, és que després d’uns mesos difícils, l’equip ha revifat i torna a il·lusionar. “Està amb moltes ganes i molt unit. Els jugadors han recuperat la il·lusió per jugar i crec que això es nota a la pista”, assegura Fran Garcia, que va agafar les regnes de l’equip fa dos mesos. El tècnic té clar que la millora del Sènior A recau, sobretot, en el cap: “El canvi ha estat de mentalitat, entendre que cada partit s’ha de jugar al 100% i que són capaços de guanyar si ens esforcem al màxim.”

“Està amb moltes ganes i molt unit. Els jugadors han recuperat la il·lusió per jugar i crec que això es nota a la pista”

L’objectiu del nou entrenador va ser sempre capgirar la situació, però sobretot tornar la il·lusió a l’equip, i intentar no pensar a llarg termini. De moment, aquesta manera de fer ha donat resultat i Fran Garcia confia que les pròximes setmanes no serà diferent: “De les últimes jornades espero el mateix que fins ara, que pensem en el partit que vindrà cada setmana i que l’afrontem com si fos el nostre últim.” “Ha estat un error pensar sempre en el llarg termini, així que no pensem en les últimes sis jornades sinó que pensem en aquest dissabte”, admet el tècnic.

El pròxim partit del Sènior A serà dissabte 20 a les 16 hores a la pista del CE Alhenya.