A les portes d’unes noves eleccions municipals, l’eterna reivindicació del baeri del Congrés-Indians reclamant la construcció del Pavelló Canòdrom ha tornat a agafar força.

El president de l’AE FS Arrels, Toni Castro, ha estat en contacte en els darrers mesos amb diferents forces polítiques per tal d’explicar, insistir i exigir la construcció d’un nou pavelló poliesportiProjecte del pavelló PAV3 del Canòdromu al barri. En els últims mesos, el president de l’Associació s’ha reunit amb Lucia Martin, regidora del districte de Sant Andreu i representant de Barcelona en Comú, Jaume Collboni, alcaldable pel PSC, i Ernest Maragall, alcaldable per ERC. Amb tots ells, el president de l’AE FS Arrels va parlar sobre les instal·lacions esportives del barri del Congrés-Indians, i la manca d’espais adients per a la realizació de la pràctica esportiva per als més de 400 esportistes de la nostra associació i per als infants, joves i adults de tot el barri.

Neus Munté, número 2 de la candidatura de Junts que lidera Xavier Trias, també s’havia de reunir amb Toni Castro però la reunió es va ajornar fins la pròxima setmana. 

Els partits han inclòs la construcció del nou pavelló Canòdrom en els seus programes electorals, però de promeses m’hi ha hagut durant anys i el barri continua sense equipaments esportius dignes.

Després d’anys se reivindicació dels veïns i veïnes del barri, Lucia Martin, que ha estat regidora del districte en aquest últim mandat, es va comprometre en la presentació de temporada de l’AE FS Arrels el mes d’octubre passat, a aconseguir la dotació econòmica per a tirar endavant la construcció del pavelló. A dia d’avui, ha aconseguit mig milió d’euros i ja s’està preparant el projecte tècnic, que trigarà uns nou mesos. Posteriorment, s’haurà de fer la licitació d’obres i, finalment, planificar i iniciar la construcció. 

Ampliar les beques

D’altra banda, Jaume Collboni ha assegurat que la voluntat del PSC és engegar la construcció del pavelló en aquest proper mandat. A més, l’alcaldable socialista s’ha compromès a ampliar les beques per l’esport escolar. Fins ara, aquestes ajudes han estat destinades a infants i joves d’entre 6 i 17 anys, amb un total de 15.000 persones becades amb més de quatre milions d’euros. El partit socialista ha promès ampliar la franja d’edat d’entre els 5 als 25 anys i arribar a uns 25.000 esportistes.

Està clar que l’esport forma part del dia a dia de la ciutadania de Barcelona, i òbviament també del barri del Congrés-Indians, amb les seves preocupacions i interessos propis. Per aquest motiu, els partits han integrat les preocupacions ciutadanes en els seus programes. 

Des de l’AE FS Arrels esperem que, sigui quin sigui el govern sortint de les eleccions, la pràctica de l’esport escolar i la construcció del nou pavelló poliesportiu Canòdrom siguin les seves prioritats en matèria esportiva.