Xarxa Social

Amb el suport

Ajuntament Barcelona

Amposta Parc

Cátering Cantábrico

Entitat homologada

Estadístiques

Dades d'avui

Visitants

4

Pàgines vistes

4

Dades d'ahir

Visitants

129

Pàgines vistes

177

Setmana passada

Visitants

670

Pàgines vistes

1212

TOTAL des de 2009

Visitants

721650

Pàgines vistes

1314652

Història

Qui som

L'associació es va fundar el 26 de setembre de 2002, però va ser a la temporada 82-83 quan es va iniciar el col.lectiu del Futbol Sala Arrels, concretament amb 20 alumnes de 3r i 4t de primària de l'escola Arrels amb en Javier Albajar i amb en Toni Castro que encara continua al capdavant d'aquesta Associació.

Ens trobem inscrits al Registre d'Entitats Esportives de la Secretaria General d'Esports de la Generalitat de Catalunya, també figurem al registre d'entitats del Districte de Sant Andreu i som socis fundadors de Sinèrgia (coordinadora d'entitats del barri del Congrés). Tanmateix formem part de la Federació Catalana de Futbol i del Consell de l'Esport Escolar de Barcelona.

Per què neix

La seva missió era fomentar la pràctica del futbol sala entre els alumnes de l'escola Arrels fora de l'horari escolar. Una anècdota que resulta curiosa rau en el fet que les primeres porteries estaven delimitades per les motxilles dels nens. Durant tots aquests anys hem tingut grans equips en competició, aconseguint importants fites com la del primer campió de grup a la copa del Consell de l'Esport Escolar de Barcelona la temporada 85-86 i que va donar origen al naixement del nostre Trofeu de Futbol Sala.

Hem representat tanmateix el futbol sala escolar barceloní en dues ocasions a Lisboa i una a Madrid. Per tot aquest esforç i pensant en el futur, un grapat de delegats animats per la Carmen Muñoz com a socis fundadors, vam acordar de crear l'Associació, ja que ens volem convertir en el referent d'aquest esport al barri del Congrés, per que tots els joves i nens que ho vulguin practicar vinguin. En els tres darrers anys hem aconseguit classificar molts equips per fases, guanyant el campionat o subcampionat de Barcelona en diferents categories. Això és molt difícil si es té en compte que la nostra filosofia és acceptar a tots els jugadors/res que vinguin a nosaltres i que juguin tots i s'ho passin molt bé, a la vegada que practiquen un esport i milloren en les seves relacions interpersonals i l'autoestima.

En la temporada 2003-2004 hem iniciat l'experiència de federar un equip de categoria cadet a la 2ª divisió, ja que hi havia un grupet de nois que ens demanaven més i la temporada 2004-2005 van ser líders durant tota la volta i van aconseguir l'ascens a PRIMERA DIVISIÓ. D'aquesta forma es va iniciar la nostra incorporació a la Federació Catalana de Futbol. A la temporada 2005-2006 es va crear el juvenil federat, després va venir el sènior A, sènior femení, sènior B, aleví, infantil i finalment ha estat el juvenil B. Resumint, els equips federats a la temporada 2014-2015 juguen: SÈNIOR A a Nacional B, JUVENIL, CADET, INFANTIL i ALEVÍ a PRIMERA DIVISIÓ, SÈNIOR FEMENÍ i SÈNIOR B a SEGONA DIVISIÓ i el JUVENIL B a TERCERA DIVISIÓ.

Els nostres jugadors i jugadores comencen a P-5 amb uns entrenaments molt lúdics aprenent a situar-se en el camp. Saber guanyar i perdre, jugar en equip i sobre tot atrevir-se a provar coses que pensava que no seria capaç de fer.

A la temporada 2012-2013 es va començar una nova modalitat esportiva, el PATINATGE ARTÍSTIC. En les dues primeres temporades han aconseguit molt bons resultats a nivell de Barcelona i Catalunya.

Qué fem

Amb la pràctica, aprenentatge i perfeccionament del futbol sala i del patinatge artístic pretenem treballar els següents objectius:

  • Practicar l'esport que més agrada, millorant la tècnica individual.
  • Jugar amb companys de classe, amics o coneguts.
  • Ajut i cooperació mútua, del que sap més vers aquell que té més dificultats.
  • Aprendre el reglament i el joc tàctic.
  • Respectar els companys i contraris, practicant el joc net.
  • Millorar les relacions interpersonals.
  • Prendre consciència de l'esperit de grup i la importància que té l'aportació personal a l'equip.
  • Superar les pors al damunt dels patins i aconseguir seguretat per atrevir-se a aconseguir rapidesa, flexibilitat, moviments harmònics,...
  • Treballar l'educació emocional, amb reforços positius, fent-li creure que amb esfroç aconseguiran tot el que es proposin.
  • Ajudar als nostres esportites a que escriguin la seva història plena de bones sensacions i experiències.

Qué demanem

El principal problema amb què ens trobem roman en la manca d'instal.lacions existents a la zona, la qual cosa ens impedeix poder entrenar més hores i més dies, i ens impossibilita créixer més davant de la demanda de sol.licituds de noves disciplines esportives. Des d'aquestes línies fem una crida a les Institucions que ens facilitin espais a prop ja que molts dels nostres practicants són menors. Demanem ja el PAVELLÓ AL CANÒDROM

AEFS ARRELS - C/Cardenal Tedeschini, 76-80 - 08027 BarcelonaTel: (+34) 647 177 427Email: aefs.arrels@gmail.com